Légy Te is a J O I N _ U S közösség tagja! >>

kisshenriett.com logó

Kommunikáció

Azért döntöttem úgy, hogy írok erről a témáról, mert azt gondolom, mindenkinek az életében fordult már elő olyan helyzet, ahol a kommunikáció kulcsfontosságú tényező volt. Akár a konfliktus kialakulásában, akár annak megoldásában, megszüntetésében.
Mivel számos hitrendszerünk kapcsolódik ehhez, ezeket Theta Healing kezelés alkalmával felkutathatjuk,  minden helyzetben a saját mintánk dönt. Vegyünk egy példát:
Egy házaspár összevitázik azon, hogy miért nem vásárolt be egyikük. Reggel megbeszélték, mi lesz aznap, és a feleség jelezte, hogy este csak 7 körül ér haza, mert határidős munkája van. A férj azt mondja: “Rendben, akkor otthon találkozzunk, vagy menjek érted, és elmenjünk vacsorázni?”
A feleség azt feleli, hogy inkább otthon találkozzanak, mert nem tudja, mikor végez pontosan és valószínűleg fáradt is lesz egy éttermi vacsorához.
Este, amikor hazamegy, valóban fáradt, de éhes is!
Viszont a férj nem vásárolt be, mert a párja erre külön nem kérte meg. A konfliktus máris adott.
Bekapcsol mindkét fél mintája.
A férj azt tanulta meg gyerekkorában, hogy minden háztartással kapcsolatos feladatot az édesanyja végez, a feleség pedig azt látta otthon, hogy az apukája nagyon figyelmes volt, és apró gesztusokkal lepte meg az édesanyját. Tehát nem volt szükség arra, hogy pontosan, lépésről-lépésre levezesse az apának, hogy mit tegyen meg neki, ha sok dolga van aznap.
Ilyenkor valójában a két hitrendszer feszül egymásnak, hiszen mindketten más családi mintát hoznak otthonról.
Természetesen a kölcsönös szeretet, tisztelet nagy segítség egy ilyen vita esetén, mégis fontos lehet az önismeretünket fejleszteni például Theta Healinggel, mert általa tisztul a kommunikációs képességünk is.
Ha tehát egyértelműen, világosan és pontosan fejezzük ki igényeinket, adott esetben a határainkat, a kommunikációnk is egyértelmű és tiszta lesz, mely segít abban, hogy a környezetünk jobban megértse szándékainkat, végső soron bennünket.
Nagyon sok konfliktus alapja a “félrecsúszott” kommunikáció.
Ha te is tapasztaltad már ezt az életedben, érdemes feltárnod, vajon melyik az a mintád, ami az ebből eredő konfliktust okozza. Mindannyiunknak a belső világa tükröződik vissza a külvilág rezdüléseiben.
Ha fejlesztjük a képességeinket, megismerhetjük valódi önmagunkat, s ez fog megmutatkozni a fizikai valóságunkban is.
A kommunikáció pedig ebben a világunkban (is) elengedhetetlen. Érdemes tehát felfényesítenünk, csiszolnunk rajta. A tiszta, minőségi kommunikáció ugyanis hatalmas ajándék, egy igazi kincs az életünkben!

Legfrissebb blog posztok

Kövess a Facebookon extra tartalmakért

Ne maradj le legújabb YouTube videóimról