Légy Te is a J O I N _ U S közösség tagja! >>

kisshenriett.com logó

Emberi kapcsolataink értéke

Sokszor tévesen azt gondoljuk, hogy csak az az értékes kapcsolat, ahol teljes elfogadás és szeretet van. De ha belegondolunk, az “együtt vagyunk jóban rosszban” csoport tudatosságra, akkor máris látható, mennyire tágan lehet értelmezni pl. egy barátságot és/vagy párkapcsolatot.
Én abban hiszek, hogy minden emberi kapcsolat hordoz valamilyen értéket, hiszen a minősége önmagunk mintáira világít rá.
A másik ember viselkedése a bennünk működő hitrendszereinkre rezonál, így érdemes a fókuszt befelé irányítanunk, ha számunkra kellemetlen, megrázó, vagy épp fájdalmas dolog történik.
Hol hittem el, hogy megérdemlem az elutasítást, az elnyomást, hogy kihasználjanak, eláruljanak, átverjenek, kiközösítsenek, bántsanak, stb…
Ez nem azt jelenti, hogy rendben van, és nem kell vissza jeleznünk, ha valaki megsérti a határainkat, mert kell! Hanem csak érdemes megvizsgálni magunkban, hogy honnan, melyik mintából ered az a helyzet, amiben ezeket megéltük, elszenvedtük?
Mert a jelenben megélt emberi kapcsolataink múltbéli mintáink megnyilvánulásai, melyek mind nyereséget hordoznak magukban egy vagy több képesség, illetve erény formájában. A tudattalanunkban tehát minden mintánkhoz kapcsolódik valamilyen nyereség.
Az önmunka segítségével ezeket tudjuk feltárni, ahol pedig szeretnénk, lecserélhetjük őket. Csodálatos megtapasztalni, amikor a hitrendszerek, programok cseréje hatalmas változást idéz elő a mindennapi kapcsolatainkban, melytől sokkal magabiztosabbá és stabilabbá válhatunk.
Érdemes tehát önmagadba fektetni az időt, energiát, hogy egy magasabb minőségben éld az életed, és viszonyulj másokhoz.
A jó hír pedig az, hogy a döntés, a választás egyaránt a te kezedben van.

Kiss Henriett

Legfrissebb blog posztok

Kövess a Facebookon extra tartalmakért

Ne maradj le legújabb YouTube videóimról