Légy Te is a J O I N _ U S közösség tagja! >>

kisshenriett.com logó

Az első jelek…

Az első jelek akkor mutatkoztak meg, amikor teljesen bizonytalan volt, hogy hogyan alakul egy napom. Mivel akkor még otthon voltam a kisfiammal, nem dolgoztam. Viszont minden nap bizonytalan volt számomra, hogyan alakul.
Mégpedig azért, mert nem tudtam, aznap lesznek e fájdalmaim, vagy sem. Mivel meg akartam gyógyulni, minden erőmmel azon voltam, hogy egészséges ember látszatát keltsem. Ez viszont olyan nagy energiát igényelt, amibe szó szerint befeszültem, és ez természetesen kihatott a derekamra is. Bár az edzéseket folytattam, továbbra is állandó stresszben voltam.
Réka nagyon türelmes volt velem, volt, hogy edzés után az utcán kikötődött a cipőfűzőm, és ő kötötte be nekem, hiszen lehajolni egyszerűen képtelen voltam.
Elkezdett tehát ketyegni bennem az a bizonyos időzített bomba, de akkor egyszerűen NEM AKARTAM észrevenni!
Úgy gondoltam, ahhoz, hogy meggyógyuljak, az kell, hogy rendszeresen sportoljak, megerősítsem azokat a mély hátizmokat, amik tartják a gerincemet, s akkor megszűnik a fájdalom.
A Hévízen megfogalmazódott kérdések, valamint az ott történt felismerések kezdtek megfakulni bennem, és egyre inkább úgy tűnt számomra, az a belső munka csupán arra kellett, hogy lendületet adjon a fizikai felépülésemhez.
Ez persze nem volt igaz, mint ahogyan az sem, hogy egészséges vagyok, de mindenképp ezt a látszatot akartam kelteni önmagamban, s ezáltal másokban is.
Hogy miért történhetett mindez?

Egyszerűen nem tartottam még ott az önismereti folyamatomban, hogy elég erős legyek beismerni magamnak: sokkal mélyebben gyökerezik a probléma forrása, mint gondolnám! Bár az elmúlt 2 hónapban eljutottam odáig, hogy feltegyem a helyes kérdéseket, de a válaszokra nem voltam sem beérve, sem felkészülve.

Így hát folytatódtak bennem az elfojtások, önmagam és a külvilág becsapása, és az ezzel járó stressz.

Aztán persze egy idő után nem tudtam tovább hazudni magamnak, ugyanis a befeszült állapot miatt a fájdalom a derekamban állandósulni kezedett.
Sokmindent meg lehet szokni az életben. Még a fájdalom küszöböt is lehet emelni. De amikor egy fájdalom krónikussá válik, az megszokhatatlan.

Ennek pedig súlyos lelki következményei lettek….

Legfrissebb blog posztok

Kövess a Facebookon extra tartalmakért

Ne maradj le legújabb YouTube videóimról