Légy Te is a J O I N _ U S közösség tagja! >>

kisshenriett.com logó

A változás dilemmája

Amikor új minőség van kialakulóban az életedben, akkor megjelenik benned a vágy arra, hogy másként élj. Hogy valami megváltozzon az életedben, legyen szó a munkádról, a családodról, vagy a párkapcsolatodról.

Kezded azt érezni, hogy változásra vágysz. Lehet, hogy először nem is konkrét dolog fogalmazódik meg benned, csupán a gondolat, hogy többet akarsz. Mert ami van, már nem elégíti ki az igényeidet. Vagy azért, mert már elavultnak érzed, vagy mert kevésnek. Mindkét esetben ugyanaz a konklúzió: jobbat szeretnél. Mást. Újat. Valami különlegeset. Olyat, aminek eddig nem voltál a részese. Aztán ahogyan ez a belső vágy egyre erősödik benned, már nem csak azt fogod tudni, hogy mit nem akarsz, hanem az is, hogy mit igen!

Egy jobb állást. Egy jobban működő kapcsolatot. Más minőségben kapcsolódni a szüleidhez. Bármi, amivel most nem vagy elégedett, ha megszületik benned a vágy a változásra, úgy érzed, itt az ideje valami újnak!

De valóban készen állsz? Tényleg hajlandó vagy az eddigi sémáidat lecserélni? Vajon meg tudod ugrani az életedben berögzült viselkedési mintáidat és új szokásokat kialakítani? Kész vagy elengedni az ezekhez kapcsolódó emberi játszmáidat?

Ezeket a kérdéseket fogja neked az élet feltenni különböző élethelyzetek formájában. És igen, lesz, hogy elérhetetlennek tűnik majd, hogy képes legyél megugrani az akadályokat. Gyakran fogod azt érezni, hogy ez nem megy, egyszerűen bármennyire is szeretnéd, képtelen vagy megújulni, mert olyan nehéznek és elérhetetlennek tűnik. Annyira félsz az ismeretlentől, amit az új, a más hozhat neked, hogy elbizonytalanodsz, és végül lehet, hogy feladod. Mint amikor elrugaszkodsz a földtől, de egy ponton a gravitáció visszaránt, és te lezuhansz. Vagy nem! Mert mondjuk voltál olyan kitartó, hogy nem adtad fel, amikor a nehézségek jöttek, és a problémát kihívásként élted meg, így a megoldásra törekedtél.

Ismerős mindez?

Hányszor fordult elő az életedben, hogy hasonló helyzetben voltál, de nem mertél lépni, ezért maradtál a réginél, a megszokottnál? Vagy épp ellenkezőleg: meg tudtad ugrani azokat az akadályokat, amik valójában a saját belső korlátaid voltak, a limitáló hitrendszereid. S, bár az eredmény mindkét esetben más, a kérdés, amit most felteszek neked, ugyanaz:

Megérte?

Legfrissebb blog posztok

Kövess a Facebookon extra tartalmakért

Ne maradj le legújabb YouTube videóimról